Hvorfor går man til en psykolog?

Hvorfor går man til psykolog

Hvert eneste græsstrå, hvert eneste snefnug – er blot en lille smule anderledes. Du ved, der findes ikke to der er ens. Fra det små, som sandkorn, til hver gigantisk stjerne. Alt dette er skabt med DETTE for øje: At være netop det de er! Hvor er det derfor tåbeligt at efterabe – hvor er det nyttesløs at lade som om! Da vi alle kommer fra et SIND, hvis idéer ikke har nogen ende. Der er kun Én af MIG til at vise hvad jeg kan gøre – Og du kan også være rigtig stolt, der nemlig er kun ÉN af DIG. Det er dér det hele begynder. Med dig, et fantastisk og ubegrænset menneske.

James T. Moore

Hjælp

Ind imellem møder vi problemer i livet. Det kan være forskellige ting som f.eks. træthed, lavt selvværd, depression, angst, forskellige slags kriser, negative tanker, uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, ensomhed, osv.

Det føles, som om du går rundt i en ond cirkel, ikke kan finde vejen frem eller står i den samme tumlerum. Du kan også føle det, som om alt er imod dig, og du er ved at miste det sidste håb. Det kan være, at du har prøvet det, og det, og også det, men det hjælper ikke. Føler du, som om du ikke kan mere? Det kan ikke fortsætte på den måde? Så er det god idé at søge professional hjælp.

Personlig udvikling

Føles det, som om du eller livet er gået i stå? Alt er det samme, men sjælen trænger for fornyelse, “frisk luft” og nye udfordringer!? Har du brug for et nyt indspark eller måske en inspiration!? Drømmer du om noget, men tør ikke at beslutte dig?

Så er det også en god idé at tale med en psykolog, som kan hjælpe dig på vej til dine ønsker og drømme.

Hvad er forskellen på at gå til psykolog eller ej?

Man kan kæmpe selv. Man kan kæmpe hårdt, men alligevel havne i depression, skilsmisse, dårlige relationer med børn osv., og så bære alt det bagage med resten af livet.

Ind i mellem kan man kæmpe selv og overvinde problemerne, sin usikkerhed, angst, lavt selvværd, ubeslutsomhed, manglende tro på sig selv, uvidenhed om hvad man kan gøre osv…. om nogle (måske mange) år.

Det vigtigste her er, at man bruger årene af SIT ENESTE LIV på kampen med problemerne, med sig selv og sine dæmoner, med partner (ægtefælle/kæreste) og hans/hendes dæmoner, med børn, med chefen; på at prøve at bevise noget for nogen eller overbevise nogen om noget osv.

Når man går til en psykolog, arbejdes der med problemerne mere målrettet. Man kan ændre på den onde cirkel og begynde dreje den mod den positive retning, at det hele bliver til den positiv spiral.

Metaforen her kan være, at når du f.eks. har en hals- eller lungebetingelse, går du til lægen, og får Pencillin, vitaminpille osv. og bliver sund og rask efter 1-2 uger. Hvis du er syg, men ikke går til lægen, så tager det måske 1-2 måneder for at blive rask og frisk igen, hvis man ikke bliver endnu mere syg. Problemerne har jo tendens til at bliver større.

Er der det, du vil bruge dit liv på? Det er som at vælge at blive syg i stedet for at blive rask og nyde livet. Hvorfor udsætter du dig i så fald for et pinefuld liv, hvorfor tvinger du dig til at have sjælekval? Hvad med dine nærmeste? Kan de være lykkelige, hvis du ikke er glad? Det er også dem, der betale prisen.

Hos en psykolog får man “psykologisk medicin” i form af psykologisk behandling, hvor man bearbejder uhensigtsmæssige tanker og følelser. Så man kan hurtigere være glad og nyde livet igen, man få mulighed for at komme videre i sit liv.

Jeg tilbyder professionel psykolog bistand i Sønderborg og omegn.

Sammen kan vi løse problemet.