Oplevelsesterapi

Jeg har defineret en ny tilgang, som jeg kalder Oplevelses terapi. Det betyder både terapi af oplevelser, og også terapi ved hjælp af oplevelser.

Dvs., at jeg ser på dit liv som en samling af forskellige oplevelser, som du har mødt igennem livet og som bliver ved med at påvirker dig. Vi har oplevelser i livet, som hjælpe os med at blive glade, stærke, optimistiske. Vi har, samtidig med det, en masse oplevelser, som tækker os ned og gør os svage, nedtrykte, bekymrende, usikre osv. Vi kan sige på den måde, at dit liv kan anses, som en samling af forskellige oplevelser – en kollage af dine livsoplevelser

Når jeg snakker med dig, danner jeg mig et billede af den kollage af dine livsoplevleser. Det hjælper mig med at forstå, hvordan billeder i din kollage interagerer med hinanden og hvilke billeder i din kollage skal udskiftes, rettes eller bearbejdes.

Bagefter begynder vi en kreativ proces af at arbejde med din kollage af dine livsoplevelser. Jeg skaber og leverer nye sunde råmaterialer, for at danne en ny oplevelse – et nyt billede, som erstatter den beskadigede billede i kollagen.

Vi skal forstå, at oplevelser kan være synlige og beviste, men også usynlige, som vi ikke er klare over, at de eksisterer. De sidstnævnte dog påvirker os på lige fod med de førstnævnte. Terapi ved hjælp af oplevelser betyder, at det vigtigste er af alt er min psykologens tro på, at dine gode forandringer er muligt, at vi sammen kan komme i mål og du kan få det du ønsker.